NE HAGYJA KI A MAMMUT KOLLEKCIÓT A RAKTÁRBÓL

Ruházat, cipő és kiegészítők -20%-tól

Milyen a megfelelő inline görkorcsolya? Így lesz könnyebb a választás

Milyen a megfelelő inline görkorcsolya? Így lesz könnyebb a választás
Milyen a megfelelő inline görkorcsolya? Olvassa el tippeinket konkrét modellekkel, melyek nem okoznak csalódást.

Hogyan válasszunk görkorcsolyát?

Fontos, hogy hol fogja használni

Olyan inline görkorcsolyát válasszon, mely megfelel igényeinek és elvárásainak. A leggyakoribb típus a rekreációs fitness görkorcsolya, freestyle korcsolya vagy a hoki korcsolya, miközben a legjobb teljesítményt teszik lehetővé egy adott típusú korcsolyázáshoz.

Az inline fitness görkorcsolya a legelterjedtebb, ezek a modellek általában négy kerékkel és gumifékkel vannak ellátva. Kezdőknek és rekreációs sportolók igényeinek felelnek meg.

A freestyle görkorcsolyák elsősorban trükkökre és ugrásokra valók. Ezt a típust a merev váz, a rövid és erős keret és a kisebb kerekek jellemzik.
A hoki görkorcsolyának négy kis kereke van, és nincs fékje. Általában nehezebb, mint a standard modell, mert nagyon erős anyagból készül. Használható rekreációs korcsolyázásra, de nagyobb súlya és az általában magasabb ár miatt leginkább utcai hokira használják.

Görkorik tapasztalat és életkor szerint

Ha a görkorcsolyázás világában még kezdő, esetleg csak ritkán van alkalma erre a sportra, akkor a 80 mm átmérőjű korcsolyák elegendőek lesznek az ön számára.

Amennyiben haladóbb szinten van, akkor a legalább 84 mm átmérőjű korcsolyák között nézzen szét.
Számos női görkorcsolya és férfi görkorcsolya létezik, mindegyik különböző átmérővel és tulajdonságokkal rendelkezik. Nézzen meg néhány minőségi modellt kínálatunkban.

Női görkorcsolya tippek

Spokey PRETO női görkorcsolya

Ezeket a görkorcsolyákat a kezdő és a tapasztalt korcsolyázók is szeretni fogják. A korcsolyák speciális anatómiai talpbetéttel rendelkeznek, amely biztosítja a lábaknak az abszolút kényelmet.

Az ABEC7 Carbon korcsolyák csapágyai szénacélból készülnek, ezzel biztosítva be a kerekek forgásának egyenletességét és a folyamatos sebességet. A kerekek átmérője 84 mm, és tartós, 82A keménységű poliuretánból készültek, ami optimális a rekreációs korcsolyázásra.

Női görkorcsolya

Rollerblade Sirio 90W női görkorcsolya

Ez a görkorcsolya középhaladó korcsolyázók számára alkalmas, akik lényegesnek tartják a minőséget és a kényelmet. Alapvető tulajdonságai közé tartozik a stabil szerkezet, párnázott belső cipő funkcionális, légáteresztő hálós anyaggal.

A Twinblade alumínium keret jobb teljesítményt, hatékonyabb erőátvitelt és hosszabb élettartamot biztosít. Az magas teljesítményű Rollerblade kerekek átmérője 90 mm, a kerekek puhasága 84A, a csapágyak pedig SG7 típusúak a nagyobb sebesség és hosszabb élettartam érdekében.

Férfi görkorcsolya tippek

Rollerblade Sirio 80 férfi görkorcsolya

A Rollerblade Sirio 80 férfi görkorcsolya egy nagyszerű modell azoknak a kezdőknek és rekreációs korcsolyázóknak, akik minőségi és szilárd korcsolyákat keresnek. A kényelmes viseletről és a kiváló oldaltartásról a stabil felépítés, a párnázott belső cipő és a funkcionális, légáteresztő hálós anyag gondoskodik.

A Twinblade alumínium keret jobb teljesítményt, hatékonyabb erőátvitelt és hosszabb élettartamot biztosít. A korcsolyák erős 80 mm-es Rollerblade kerekekkel vannak ellátva, amelyek lágysága a 82A szinten mozog. Az SG5 csapágyak kisebb kopást és mérsékeltebb sebességet nyújtanak. A korcsolya 84 mm-es átmérőig bővíthető a nagyobb sebesség érdekében.

Sirio férfi görkorcsolya

Spokey PRETO férfi görkorcsolya

A Spokey PRETO görkorcsolya kezdők és tapasztalt korcsolyázók számára egyaránt megfelel. A korcsolyák speciális anatómiai talpbetéttel rendelkeznek, amely biztosítja legmagasabb kényelmet a láb számára.

A szénacélból készült csapágyak meghatározzák a kerékforgás egyenletességét és a sebesség elérését. A 84 mm-es kerekek tartós poliuretánból (PU) készülnek, keménységük 82A. Mozgásuk egyenletes a kiváló minőségű csapágyaknak köszönhetően.

Milyen a helyes gyerek görkorcsolya?

A gyerek görkorcsolya néhány tulajdonságban különbözik a női és férfi modellektől. A gyermek görkorcsolya kiválasztásánál a következő szempontokat vegye figyelembe:

Állítható alváz

A gyerekek folyamatosan nőnek, és elég gyorsan. Az állítható alvázú korcsolya néhány modellnél akár 6 számmal is módosítható. Az ilyen korcsolyák tényleg együtt fognak nőni a család legfiatalabb tagjaival.

A kerekek kisebb átmérője

A gyerek görkorcsolyák kisebb kerekekkel rendelkeznek, mint a női vagy férfi görkorcsolyák. Válasszon olyat, amely kerekének átmérője 72-76 mm.

Puhább kerekek

Gyerekeknek a lágyabb kerekek felelnek meg, amelyek mérséklik a rezgéseket és az ellenállást. Ez garantálja a nyugodtabb és biztonságosabb görkorizást, aminek köszönhetően könnyen sajátítják el a sport alapjait.

Kisebb csapágyak

Hasonlóan, mint a kerekeknek, a csapágyaknak is kisebbnek kell lenniük. Válasszon az ABEC 3, 5 vagy 7 csapágyak közül, amelyek biztonságosak és kényelmesek a gyermekek számára.

Gyerek görkorcsolya tippek

Spokey Freespo Kids gyerek görkorcsolya

Ez a görkorcsolya a legjobb választás az alapok tanulásához, de a korcsolyázás fejlesztéséhez is. A konstrukció precíz manőverezést és fordulást tesz lehetővé, miközben csökkenti a sérülésveszélyt, mivel a lábat stabilan tartja és megakadályozza annak mozgását. Természetesen van méretszabályozás, ami kiváló megoldás a még növésben lévő gyerekeknek, illetve azoknak, akiknek lábmérete a "határon" van.

A korcsolyának csökkentett súlypontja van, ami nagyobb stabilitást és kontrollt biztosít. A korcsolya alváza eloxált alumíniumból készült, ami növeli a mechanikai sérülésekkel, korrózióval, vagy az időjárási hatásokkal szembeni ellenállást. A kerekek tartós, 85A keménységű PU-ból készültek, így ez a görkori ideális rekreációs korcsolyázáshoz. Az ABEC7 Carbon csapágyak hosszú élettartamot és nagy sebességet biztosítanak.

Spokey gyerek görkorcsolya

Spokey TONY gyerek görkorcsolya

Ez a Spokey TONY korcsolya legfeljebb 60 kg súlyú gyerekeknek felel meg. Mérete módosítható, ennek köszönhetően együtt nő a használója lábával. A háromszoros rögzítési rendszerrel rendelkezik: fűző, tépőzár és dupla csat. Ez nemcsak a lábhoz való optimális illeszkedést, hanem mindenekelőtt a legmagasabb szintű biztonságot garantálja.

A korcsolya alumínium alvázzal rendelkezik, amely garantálja a hosszú élettartamot. A kerekek strapabíró, 82A keménységű PU-ból készülnek, ami optimális a rekreációs görkorizáshoz. Az ABEC Carbon csapágyak hosszú élettartamot és nagy sebességet biztosítanak be.

Ne feledkezzen meg a védőkről 

A minőségi görkorcsolya kiválasztásakor ne feledkezzen meg azokról a kellékekről sem, amelyek biztosítják a biztonságot és a kényelmet sportolás közben. Ha még csak most kezdi a korcsolyázást, vagy gyermekeinek vásárol görkorcsolyát, javasoljuk, hogy nézzen szét a védők és sisakok kínálatában is.

Spokey védők görkorcsolyához

A megfelelő inline görkorcsolya kiválasztása kezdő, középhaladó vagy tapasztalt korcsolyázók számára néha nehéz feladat lehet. Kövesse tanácsainkat, és válassza ki az Outdoorlive.hu kínálatából azt a görkorcsolyát, amely megfelel igényeinek, és garantált minőséget és kényelmet biztosít.

Címkék:
Cikk szerzője
avatar

K. Mazurikova

A szabadtéri sportok szerelmese, aki gyermekkora óta imádja a sportot. Kedvenc tevékenysége a futás, de szívesen túrázik a hegyek tetején is.


További cikkek a blogon

newsletter-background

Outdoorlive online van

Kövessen minket

Kövessen minket, hogy minden fontosat megtudjon a legjobb outdoor márkák világából.