NE HAGYJA KI A MAMMUT KOLLEKCIÓT A RAKTÁRBÓL

Ruházat, cipő és kiegészítők -20%-tól

Kempingezésre készül? Ismerje meg Európa TOP kempinghelyeit!

Kempingezésre készül? Ismerje meg Európa TOP kempinghelyeit!
Családi sátorozásra készül és európai kempingekhez keres inspirációt? Válasszon ötleteink közül, legyen része kellemes családi kalandokban.

Családi kempingezés gyerekekkel

A természet teljes értékű érzéki élményt nyújt, a családi kempingezés pedig nagyszerű alkalom arra, hogy megismertessük a fiatalabb generációval a szabadban való tartózkodás örömeit. A csecsemőktől a tinédzserekig minden korosztály megtalálja a saját elfoglaltságait a természetben sátorozás közben: a csillagokkal teleszórt égboltot, a természet zajait vagy a munkájukat végző szorgalmas bogarakat. A táborozás felnyitja szemüket és felébreszti érzékelésüket.
Kempingezés gyerekekkel vagy nélkülük - soha sincs túl korán, amennyiben megfelelelő kempingfelszereléssel rendelkezik. Ha olyan TOP helyekhez keres inspirációt, melyeken adrenalinnal megfűszerezett, de egyben vidám és kellemes pillanatokat élhet át gyermekeivel, olvassa el közeli kempinghelyekről összeállított listánkat:

Családi kemping Szlovákiában: Camping Pullmann

Ez a Pöstyén közelében található kemping jó felszereléssel és gyönyörű természettel nyerte el tetszésünket. A közelben található a Sĺňava-tó, amely a gyerekek vad vízicsatáinak és egyben a felüdülésnek is a helyszíne lehet. A kempingben állatok is laknak, például birkák, csirkék és papagájok.

Családi kemping Csehországban: Sedmihorky

A Cseh Paradicsom területén is van egy egyedülálló hely autós kempingezéshez gyerekekkel. A Sedmihorky kempingben lehet horgászni, minigolfozni vagy grillezni. Része egy minifarm is háziállatokkal. A kemping számos attraktív gyermek- és sportjátszóteret is kínál, ahol a legkisebbek játszhatnak, "lemeríthetik elemeiket", vagy új barátokat szerezhetnek. A saját kezűleg elkészített ételek mellett egy közeli minőségi étteremben is étkezhet. A gyerek látogatóknak kialakítottak egy játszószobát is egy régi malomban, mely kávézóval van egybekötve, ahol nem csak a kicsik, hanem a szülők is kikapcsolódhatnak 😉.

Családi kemping Ausztriában: Magas-Tauern Nemzeti Park

Gyönyörű alpesi természet és mesebeli béke. Mindezt az ausztriai Magas-Tauern Nemzeti Parkban találja meg. Megcsodálhatja az Alpok legszebb kilátását, sétálhat egy 600 éves vörösfenyő erdőben, és varázslatos helyeket találhat szalonnasütéshez vagy a hullócsillagok csodálásához.

 hohe tauern

Forrás: Attaleya.ro

Családi kemping Magyarországon: Balatonfüred

A balatonfüredi kemping a Balaton északnyugati oldalán helyezkedik el.

Ez a nagy terület számos tevékenységre kínál lehetőséget gyerekeknek és felnőtteknek. A fő látványosság egy hatalmas csúszda a tóban. A víz itt nem túl mély, így a gyerekek számára biztonságos fürdőhely.

Ha a természetes tavi környezet nem vonzza, a kempingben egy modern úszómedence is található külön sekély résszel és egy kisebb csúszdával. A létesítmények első osztályúak, beleértve a szupermarketet, toaletteket, szaunát, játszóteret, evőhelyeket és bárokat.

Családi kemping Romániában: Szórakozás a Fekete-tenger partján

Ha egy kis tengerparti napozásra vágyik, célozza meg valamelyik romániai üdülőhelyet a Fekete-tenger partján. Az arany homok és a kristályosan zöld víz olyan megfizethető nyaralóhelyekre vonzza a családokat, mint Navodari, Eforie, Neptun, Venus vagy Olimp.

Nincs hiány vad és félreeső strandokból vagy kempingezésre alkalmas helyekből sem. Mamaia vagy Vama Veche üdülőhelyei vonzzák a bulizni vágyó fiatalokat, de a változatosságra vágyó családokat is.
A kempingezés alatt egy másik szórakoztató gyerekprogram is kínálkozik, mégpedig az Ograda Veselliei Állatfarm, ahol az apróságok különféle állatokat simogathatnak, etethetnek, de akár játszhatnak a juhokkal, szamarakkal, libákkal és más kedves haszonállatokkal.

Családi kemping Lengyelországban: sátorozás a szabad természetben

Lengyelország Európában az egyik legjobb térség a kültéri kempingezéshez. 2021. május 1-től ugyanis a lengyel erdőkben szabadon lehet táborozni. A program az „Aludj az erdőben”/Zanocuj w lesie címet viseli.

Az Országos Erdészeti Szolgálat minden erdőben kijelölt egy olyan területet, ahol bizonyos feltételek betartása mellett legális a szabad természetben táborozni. Ezeken a területeken kívül csak a kijelölt helyeken, illetve a helyi erdészet engedélyével lehet sátorozni.

Ha a lengyelországi kempingezés mellett dönt, mérje fel a terepet Google Térképen keresztül. Sok kiváló pontra akadhat rá kemping- vagy piknikhelyként megjelölve. Általában alapvető felszereléssel rendelkeznek, például fából készült asztalokkal és padokkal, vagy tűzrakó hellyel. Néhány toi toi WC-vel vagy akár elektromos csatlakozóval is fel van szerelve.

Tipp: Pénzbírság sátorozásért

Annak ellenére, hogy sátorozni a szabad természetben magával ragadó élmény, nem szabad megfeledkezni a tilalmakról, amelyek megszegése pénzbírsággal sújtható. Ezért, mielőtt a vadonban táborozna, győződjön meg arról, hogy megengedett-e a kempingezés az adott területen, és mi minden tekinthető legálisnak a természetben.

Családi kemping Németországban: Kinzigtal

A varázslatos Kinzigtal kemping a Fekete-erdő zöld völgyében található. Közelében van egy kristálytiszta patak és egy játszótér, ahol a gyerekeknek igazi kalandokban lehet részük. A kempinghez közel érdekes, különböző nehézségi fokozatú túraútvonalak vezetnek, de van itt egy étterem is, ahol hagyományos ételeket főznek. Nincs messze az Europa Park vidámpark sem, amelyet gyermekei imádni fognak, vagy Baden-Baden fürdőváros.

kemping Kinzigtal

Forrás: schwarzwald-tourismus.info

Családi kemping Franciaországban: Chant-hibou

Franciaországban is van egy kitűnő kemping, ha gyerekekkel utazik. Ez a Chant-hibou farm kemping, amelyhez egy mini állatkert is tartozik. A gyerekek a táborozás mellett kellemes pillanatokat tölthetnek el az állatokkal vagy tábortűz mellet, sőt, még traktorozhatnak is.

Családi kemping Olaszországban: Villagio San Francesco

Ez a tengerparti kemping az Adrián, Velencétől 55 km-re található. Buja növényzet övezi, strand és a fenyőfák között fekszik.

A hely 5 csillaggal büszkélkedik, számos gyönyörű területtel, ahol sátrat verhet vagy leparkolthat. A problémamentes nyaralást úszómedencék, éttermek, teniszpálya, fitneszközpont, szórakozási lehetőségek és különféle szolgáltatások teszik lehetővé.
Itt gondtalanul élvezheti a víz varázsát, strandröplabdázhat a parton vagy bérelhet vízibiciklit is. Emellett különféle élő koncertek és tematikus estélyek teszik majd érdekessé kirándulását.

Családi kemping Hollandiában: D´Olde Kamp

Szeretik a gyermekei a Gyűrűk Urát? Akkor ezt a hollandiai helyet nem hagyhatja ki. A Camp D'Olde-ot az említett könyv ihlette, és azt az érzést kelti, mintha hobbitok élőhelye lenne. A táborban mohával benőtt kis víkendházak állnak, állatok, például kecskék, csirkék és szamarak szaladgálnak mindenfelé. A gyerekek gondoskodhatnak róluk, és egyúttal új dolgokat is tanulhatnak ilyen tevékenységeken keresztül.

Kemping D´Olde

Forrás: plaggenhut.nl

Ne feledkezzen meg az outdoor kempingfelszerelésről

Már eldöntötte, hogy a fent említett helyek közül melyiket szeretné meglátogatni? Ebben az esetben szeretnénk emlékeztetni a megfelelő kempingfelszerelés szükségességére, amely megkönnyíti és még élvezetesebbé teszi a természetben eltöltött időt.

Az olyan minőségi felszerelés, mint a családi sátor (sátorozás esetén), önfelfújó matrac, toll hálózsák vagy kempingbútorok mellett érdemes csomagolni pár kisebb outdoor segédeszközt is, például főzőfelszerelést, elsősegély dobozt vagy fejlámpát. Ha szeretne még néhány tippet ahhoz, mi mindenre lesz szüksége, ha gyerekekkel megy kempingezni, olvassa el a családi sátorozásról szóló cikkünket.
Az Outdoorlive oldala számos praktikus eszközt és kiegészítőt kínál kempingezéshez és túrázáshoz kiváló akciós áron, ezért ne habozzon, találja meg a még hiányzó felszerelését. Semmit sem bízzon a véletlenre, és készüljön fel a természetben töltött minden pillanatra!

Címkék:
Cikk szerzője
avatar

K. Mazurikova

A szabadtéri sportok szerelmese, aki gyermekkora óta imádja a sportot. Kedvenc tevékenysége a futás, de szívesen túrázik a hegyek tetején is.


További cikkek a blogon

newsletter-background

Outdoorlive online van

Kövessen minket

Kövessen minket, hogy minden fontosat megtudjon a legjobb outdoor márkák világából.