NE HAGYJA KI A MAMMUT KOLLEKCIÓT A RAKTÁRBÓL

Ruházat, cipő és kiegészítők -20%-tól

Kemping és turisztika gyerekekkel: Milyen outdoor felszerelés tökéletesíti a természetben töltött pillanatokat?

Kemping és turisztika gyerekekkel: Milyen outdoor felszerelés tökéletesíti a természetben töltött pillanatokat?
Kemping és túrázás gyerekekkel, ez bizony pontos tervezést igényel. Beszéljünk a felkészülésről és a helyes outdoor felszerelés paramétereiről.

Mit csomagoljunk kempingezésre gyerekkel? Kulcs a felkészülés!

Turisztika és kempingezés gyerekekkel. A közösen töltött idő talán egyik legszebb formája, mely alatt a város zajától távol szerzünk új élményeket és felejthetetlen emlékeket. De ehhez alapvető fontosságú a jó felkészülés és a helyes felszerelés.

Kemping felszerelések

Az olyan kötelező kempingfelszerelés mellett, mint a családi sátor (sátorozás esetén), az önfelfújó matrac, a toll hálózsák vagy a kempingbútor, érdemes kisebb outdoor kellékeket is vinni. Akár sátorban, akár egyszerű autós kempingezés mellett dönt, az outdoor túrakiegészítők biztosan jól jönnek minden szituációban.

Összeállítottunk egy listát azokról a kempingeszközökről, amelyek megkönnyíthetik a gyerekekkel való kempingezést:

Túraételek

Tápláló és/vagy finom túraétel mindenképpen legyen a hátizsákjában, ha gyerekekkel indul el kempingezni vagy túrázni. A különféle finomságok között az apróságok kora szerint válogathat, melyek sokszor motivációként is szolgálhatnak majd a túra során:

  • Szőlőcukor 
  • Finomságok gyümölcsből (a népszerű és egészséges liofilizált gyümölcs)
  • Müzliszelet
  • Kukorica kuki
  • Kekszek csokibevonat nélkül (mely elolvadna)
  • Gumimacik vagy nyalókák
  • Adventure Menu 

Váltó outdoor ruházat

A gyerekek bárhol könnyen bepiszkítják öltözéküket. Ezt csak fokozza az a körülmény, ha erdőben, tó mellett játszanak, ebben az esetben szó szerint lesznek tetőtől talpig koszosak. A természetben ez nem jelent gondot, ám mindig ellenőrizze, hogy száraz-e a ruhájuk, nehogy megfázzanak. Főleg a nedves lábak jelentenek erős rizikót, szóval a szárazon tartásuk legyen prioritás. Ezenkívül azt is tudnia kell, hogy az erdőben hidegebb lehet éjjel még a legmelegebb hónapok alatt is. Szóval, minden ruhaféléből csomagoljon egy plusz darabot a gyerekeknek, így biztos lehet abban, hogy a ruhaváltás gyors és problémamentes lesz.Megfelelő gyerek túraruházaton kívül gondoljon arra is, hogy többféle lábbelit csomagoljon. Az igényesebb túrákon, melyek rizikósabb terepen történnek, mindenképpen stabil lábbeli legyen a legkisebbek lábán (is). Az ideális gyerek túracipő magas, így biztosít az alsó végtagoknak jobb tartást és biztonságot. Könnyebb sétáknál vagy a sátor körüli futkározásnál viszont a szabadságot nyújtó rögzített orrú gyermekszandálok a legmegfelelőbbek. Szellőzni hagyják a lábfejet, de közben szilárdan rögzítik.

Kemping lámpa, zseblámpa és fejlámpa

A kemping felszerelések fontos részét képezik a zseblámpák és ún. camping lámpák/kemping lámpák. Sok gyerek fél a sötéttől, és a világító eszközöknek köszönhetően megspórolhatja nekik az ilyen kellemetlenségeket. Na meg társasozni is jobb fényforrás mellett.A sötét legyőzésének talán egyik legegyszerűbb formája a fejlámpa, mely több méretben elérhető, attól függően is, hogy felnőtt vagy gyerek viseli. Kiváló biztonsági felszerelésnek és fényforrásnak számítanak.

Petzl Actik Hybrid fejlámpa

Kínálatunkban egyik legkedveltebb a Petzl fejlámpa. Szabadtéri tevékenységek széles skálájára alkalmas, az egyszerű sétáktól az igényesebb hegymászáson át különféle más sporttevékenységekig.

Arra azonban készüljön fel, hogy a fény vonzza a rovarokat, például molyokat és poloskákat. Elkerülésük érdekében kapcsolja le a zseblámpát, mielőtt belép a sátorba. Csak azután kapcsolja be újra, ha bezárja a sátrat.

Szúnyogháló

A fent említett rovarok elkerülése érdekében javasoljuk, hogy mindenképpen vigyen magával egy szúnyoghálót. A moszkitóháló néven is ismert eszköz egy olyan háló, amely az ágy vagy a matrac felé helyezve teszi kellemesebbé a túrák, táborozások vagy más természetjárások éjszakáit. Szóval, van mód arra, hogy elkerülje az éjjeli rovarcsípéseket, ezenkívül biztonságérzetet is jelent a gyerekek számára, ha tudják, hogy védve vannak.

 

Kemping edény

Ha a felnőttek mennek túrázni, általában nem tartják alapvető fontosságúnak, hogy mit fognak enni. A gyerekekkel ezt nem nagyon lehet megengedni. Nekik meleg ételre van szükségük, mely tápláló és elegendő energiaforrást jelent. Na és egy langyos teával minden naplemente kellemesebb lesz és minden elalvás könnyebb. 

Ne feledkezzen meg tehát a főzéshez szükséges kellékekről: kemping gázfőző, kemping evőeszköz, egy pár darab tányér és pohár. A termosz nemcsak a gyerekeknek jön jól, hanem szüleiknek is, hogy reggeli kávéjuk ne hűljön ki még a legkaotikusabb ébredés közben sem.A Jetboil kemping gázfőző a lehető legrövidebb időn belül varázsol az asztalra kávét, teát, de levest és főételt is. A vizet 100 másodpercet alatt képes felforralni. Így nagyon hasznos a minden pillanatot igénybevevő pici gyerekes kempingezésnél.

Elsősegély csomag

Gyerekekkel való sátorozásra vagy túrára ne induljon el olyan alapvető eszközök nélkül, amelyek egy kisebb baleset esetén elsősegélyt jelentenek, és letörlik a könnyeket a pici arcokról. Vásárolhat kész elsősegély-készletet, vagy elkészítheti otthon, és a tartalmát egy újrafelhasználható tasakba helyezheti. A következő dolgok mindenképpen jól jönnek majd:

  • Szálka csipesz
  • Vízálló sebtapasz
  • Fertőtlenítő spray (vagy zsebkendő) apróbb sérülésekre 
  • Géz és kötszer
  • Krém vagy tabletta allergiás reakcióra
  • Ibuprofen
  • Vigaszdíj a páciensnek (nyalóka, gumicukor, bármilyen csemege, ami mosolyt csal a gyermeke arcára)

Elsősegély doboz Ortovox First Aid Roll Doc

Élvezze a természetet

A túrázás nagyszerű módja annak, hogy közös időt töltsön a gyerekekkel, és megtanítsa őket a természet szeretetére. De ez nehéz kihívást jelenthet megfelelő outdoor felszerelés nélkül.

Mindig vigyen magával tartalék harapnivalót, sok vizet, fényvédőt, rovarriasztót és megfelelő lábbelit.

Ha gyermeke viszi saját kellékeit, ügyeljen arra, hogy a hátizsákja ne legyen túl nehéz, és megfelelően illeszkedjen a hátához. A megfelelő családi túrafelszereléssel kevésbé aggódhat az apró részletek miatt, ami, természetesen, kellemesebb közös emlékekhez vezet.
Szerezzen be mindent, amire szüksége van az Outdoorlive.hu oldalon, és töltsön el felejthetetlen pillanatokat szerettei körében, amelyekre a kicsik is szívesen emlékeznek majd még nagyon sokáig.

Címkék:
Cikk szerzője
avatar

K. Mazurikova

A szabadtéri sportok szerelmese, aki gyermekkora óta imádja a sportot. Kedvenc tevékenysége a futás, de szívesen túrázik a hegyek tetején is.


További cikkek a blogon

newsletter-background

Outdoorlive online van

Kövessen minket

Kövessen minket, hogy minden fontosat megtudjon a legjobb outdoor márkák világából.