NE HAGYJA KI A MAMMUT KOLLEKCIÓT A RAKTÁRBÓL

Ruházat, cipő és kiegészítők -20%-tól

A legjobb freestyle rollerek: Válassza ki a legjobbat

A legjobb freestyle rollerek: Válassza ki a legjobbat
Szereti az adrenalint, de nem tudja, melyik freestyle roller lesz ön számára az ideális? Olvassa el, mire kell odafigyelnie roller vásárlásnál, ahogy azt is, hogyan sajátíthatja el az alaptrükköket.

Mi a különbség a klasszikus és a freestyle roller között?

A klasszikus roller egyszerű, A pontból B pontba való közlekedésre szolgál, valamint sima, egyszerű terepre való.

A freestyle roller arra lett megtervezve, hogy lehetővé tegye a különféle trükkök, manőverek és ugrások kivitelezését.

A freestyle, azaz ugratós rollerek a magasabb tervezési és gyártási költségek miatt drágábbak, mint a klasszikus modellek. A különféle ütéseknek ellenálló rollerekhez jobb alkatrészeket vagy anyagokat szükséges használni. A magasabb minőségű összetevőknek köszönhetően a freestyle roller erősebb, ellenállóbb és hosszabb élettartamú.
Egy ilyen roller más kormánnyal is van felszerelve, mint egy klasszikus modell. A freestyle rolleren nem állítható a magasság, mivel a kormány fix magasságú. Egy másik alapvető sajátossága a deszka, a rúd és a kerekek intenzívebb megerősítése.

freestyle hulajnoga Spokey

Spokey revert Basic

Mire figyeljünk a freestyle roller kiválasztásakor?

  • A méretnek illeszkednie kell 

A freestyle rollernek pontosan meg kell felelnie a használója méreteinek. Mivel ezek a rollerek nem állíthatók, a kiválasztott darab rúdjának magassága tökéletesen illeszkedjen a magasságához. A megfelelő méretű roller nemcsak kényelmet, hanem kiváló egyensúlyt is biztosít a trükkök végrehajtásához.

  • Határozza meg a teherbírást

Milyen a megengedett össztömeg, amellyel a freestyle roller terhelhető? A piacon elsősorban gyerekeknek szánt modelleknél ez a szám 50 kg, tinédzserek és felnőttek esetében 100 kg, de ráakadhat 120 kg teherbírású darabokra is. A megengedett össztömeg befolyásolja a roller teljesítményét és menete minőségét.

  • Fontos a képességi szint

Gyakorlatilag az összes freestyle modell alkalmas kezdőknek, de annak, aki jártas ebben az adrenalin sportban, érdemes lehet egy magasabb kategóriás modellt választania, amely valószínűleg nagyobb élettartammal rendelkezik.

  • Ellenőrizze a roller kormányrúdját 

A rúd egy másik fontos tényező a freestyle roller kiválasztásakor. A rúdnak el kell érnie a vezető csípőjét vagy a derekát, így valósítható meg a maximális kényelem, az egyensúly és a nagyobb teljesítmény. Tapasztaltabb versenyzők néha valamivel alacsonyabb és keskenyebb rudakat választanak, amelyek felgyorsítják az általános vezetési élményt.

  • A freestyle roller kerekei is lényegesek 

A kerék mérete egy másik fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni. Ha nagyobb kerekeket választ, számoljon hosszabb siklási távolsággal. Lengéscsillapítást is biztosítanak, és a legjobban nagyobb deszkákkal kompatibilisek. A nagyobb deszkákkal és kerekekkel rendelkező rollerek alkalmasabbak utcai száguldozásra, mint trükközésre. A kisebb kerekek könnyűek, és jobban tudnak gyorsulni és lassulni. Ezzel agilisebbekké és fürgébbekké varázsolják a rollert, jobb lesz a fordulási sugár, a súly pedig könnyebb a trükkök végrehajtásához.

 kółka na hulajnogach freestyle

Spokey Backyard Extreme

Freestyle rollerek gyerekeknek

A gyerekroller kiválasztása egy kicsit nehezebb, mint felnőttek esetében. Ha a csemetéi belevágnak a trükkök és manőverek elsajátításába, vásároljon nekik olyan modellt, mely kényelmes, megfelel az adott súlykategóriának és ne feledkezzen meg a kormányrúd magasságáról sem, amelyről fentebb írtunk. Nem utolsó sorban győződjön meg arról, hogy gyermeke kora és felkészültsége megengedi-e, hogy elkezdje a trükközést.

A gyerekek motorikus készségei nemcsak az életkortól függnek, hanem a tehetségtől és a mozgás mennyiségétől is. Általánosságban azonban elmondható, hogy minden olyan gyerek, aki stabilan tud járni, képes rollerezni is. Ha azonban gyermekének egy nagyméretű háromkerekű rollerre van szüksége az egyensúly megtartásának érdekében, még nem áll készen a trükkökre és a freestyle rollerekre.

A sisak a roller elengedhetetlen része

A freestyle roller vezetése bizonyos szintű motoros készségeket igényel. Mindenesetre nem szabad megfeledkezni a fej védelméről, főleg gyerekeknél, de felnőtteknél sem. Ezért szerezzen be egy roller sisakot, amely védelmet nyújt a manőverek során.

A mi választásunk: Freestyle rollerek ugratáshoz + az alapvető felszerelés

Spokey Revert freestyle roller

Ez a freestyle roller nagyszerű választás azoknak, akik csak most kezdik a rolleres kalandjaikat, de tapasztaltabb sportolóknak is megfelel.
A Spokey Revert rollert gördeszkaparkokba és különleges trükkökhöz tervezték, ezért a legjobb minőségű anyagokból készült. Ellenáll a nagy terhelésnek a trükkök végrehajtásakor és akadályokon való áthaladáskor. Lehetővé teszi a barspinek (kormánypörgetés) magas szintű végrehajtását.

niebiesko-czarna hulajnoga freestyle Spokey

Spokey Mirror freestyle roller

Ezt a rollert a legigényesebb felhasználóknak, valamint a gördeszkaparkok és a különleges trükkök szerelmeseinek tervezték.

A Spokey Mirror roller könnyű és strapabíró, így ideális gördeszkaparkba extrém trükközéshez. A minőség lényeges, ezért a roller a legerősebb anyagokból készül, ennek köszönhetően bírja a trükkök végrehajtásakor és az akadályokon való áthaladáskor fellépő nagy terheléseket. A színes alumíniumnak köszönhetően különleges dizájnnal rendelkezik.

hulajnoga Spokey

Spokey HASBRO ARMOR 3 részes védőkészlet

A térd-, könyök- és csuklóvédők készlete a freestyle roller felszerelésének fontos része.

Kétféle készlet közül választhat: a legfiatalabbaknak (25-50 kg) vagy felnőtteknek.

Kiváló védelmet nyújtanak rolleren, korcsolyán és gördeszkán is. A kis súly és a puha tömés maximális kényelmet biztosít közlekedés közben. A védők tépőzárral vannak ellátva, így a gyerekek önállóan tudják le- és felvenni őket.

Spokey NINJA junior BMX sisak

A skating szerelmeseinek felszerelésébe mindenképpen beletartozik egy sisak, mely a fejet óvja a sérülésektől. A Spokey NINJA sisak tökéletes fejvédelmet biztosít és kiváló szellőzéssel növeli a kényelmet. A Head Lock szabályozásnak köszönhetően könnyedén módosíthatja a sisakot, hogy alkalmazkodjon a feje méretéhez.

Hogyan ápoljuk a freestyle rollert?

A rendszeres karbantartás az alapja annak, hogy a freestyle roller állapota tartósan legyen kiváló. Rendszeresen húzza be a csavarokat, és ellenőrizze az egyes alkatrészeket. A freestyle roller egyáltalán nem kedveli a nedvességet, a vizet és a homokot, ezért minden használat után tisztítsa meg, majd szárítsa meg az összes nedves területet egy puha kendővel. Javasolt a golyós csapágyak rendszeres kenése is.

BÓNUSZ: 4 ügyes trükk kezdőknek

Bunny Hopp

Tökéletes trükk kezdőknek. A kerekeket egyenként emelje meg, először az elsőt, után a hátsót. Így egy pillanatra mindkét kerék elveszíti a kapcsolatot a talajjal. 

Útmutató a Bunny Hopp elsajátításához 

Grinds

Grinds, azaz az szélek menti csúszás a freestyle rollerrel való ismerkedési időszakban is elsajátítható. Fontos, hogy az szélek nagyon élesek és egyenesek legyenek. Kipróbálhatja a korláton való csúszást, de ne feledkezzen meg a megfelelő felszerelésről, sisakról és védőkről.

Útmutató a Grinds elsajátításához 

Barspin

A barspin előfeltétele a bunny hop elsajátítása. Amint a levegőben van, a kormányt fordítsa el tengelye körül ugrás közben.

Útmutató a Barspin elsajátításához 

Three-Sixty (360)

Egyszer megfordul a levegőben, csinál egy 360°-os fordulatot. Fontos, hogy ne engedje el a kormányt, és a lába ne hagyja el a deszkát. Kezdetnek kipróbálhatja a 180°-os, azaz fél fordulatot is.

Útmutató a Three sixty elsajátításához

Címkék:
Cikk szerzője
avatar

K. Mazurikova

A szabadtéri sportok szerelmese, aki gyermekkora óta imádja a sportot. Kedvenc tevékenysége a futás, de szívesen túrázik a hegyek tetején is.


További cikkek a blogon

newsletter-background

Outdoorlive online van

Kövessen minket

Kövessen minket, hogy minden fontosat megtudjon a legjobb outdoor márkák világából.